✆ 916 00 490 ✎ geiranders@gmail.com

Fotonotater

Det jeg ser underveis.

Fotarbeid

Da jeg hadde den store gleden av å få være et par dager på verkstedet hos Sophies Minde Ortopedi AS, fikk jeg et innblikk i et imponerende fag – der dyktige medarbeidere tar hånd om hvert eneste steg i prosessen med å gi pasienten et ortopedisk hjelpemiddel – proteser, ortoser og spesiallaget fottøy.

Her gjør de alt fra å ta mål til å fremstille og tilpasse, slik at hver eneste løsning er skreddersydd til den som skal bruke den. Og nede i kjelleren kom jeg inn i dette rommet, der en svært avansert og presis fres lager en helt eksakt kopi av noens fot. Det ble et bilde jeg kan se lenge på, fra et sted jeg ikke glemmer.

Les mer om Sophies Minde og produktene deres her

sophiesminde2-previews-31389.jpg
Studio i felten

Konferanse- og eventfotografering er krevende å få til bra, siden mye skjer på flere steder samtidig – og du hele tiden må tilpasse deg ulike lysforhold. For å sikre meg, pleier jeg alltid ha med et par portable studioblitzer i en bag. De kan poppes opp på kort varsel, og skape godt lys nesten uansett omgivelser.

Slik som her, da flere prisvinnere skulle fotograferes kjapt og effektivt under Zerokonferansen i Skur 13 på Tjuvholmen. Med store, runde paraplyer som gjør lyset mykere, ble det enkelt å ta presentable portretter på kort tid.

Mannen og maskinen

Jeg har hatt gleden av å arbeide sammen med ROAF (Romerike Avfallsforedling IKS) flere ganger, på oppdrag fra dyktige frender i Dinamo. For litt siden skulle vi fotografere ulike typer avfallsbeholdere til en digital brosjyre, og havnet på dette gatehjørnet. Via denne åpningen i fortauet tømmes en stor avfallstank som befinner seg i kjelleren på et borettslag på Strømmen.

Dette bildet passet kanskje ikke inn i den endelige publikasjonen. Men jeg liker linjene, fargene og kontrastene. Det røde og blå i skiltet som matcher bilen. Og mannen, selvsagt! Stanislaw Paprocha fra Turzyniec i Polen, en av de dyktige sjåførene som kjører for ROAF.

Du kan lese mer om hyggelige Stanislaw i reportasjen jeg fotograferte våren 2017: https://www.roaf.no/wp-content/uploads/2018/01/ROAF-posten_2017-02.pdf

roaf251018-045564.jpg
Selskapslokalet

Datteren min insisterte på byens fineste selskapslokale da niårsdagen skulle feires: Masse plass, fantastisk atmosfære, helt gratis og svært sentralt. Og når storebror fyrer opp bålet, er alt komplett. Lenge leve det lokale skogholtet på Brannfjell!

signe-bursdag-048937.jpg
Sykkelmakeren

Truls Erik Johnsen er etnologen og forskeren som realiserte drømmen og ble sykkelrammebygger på heltid. I verkstedet hos Johnsen Frameworks i Hølen blir slanke, italienske stålrør forvandlet til skreddersydde sykler som kan vare livet ut. Dette er brukskunst i verdensklasse og lidenskap i metallform. Truls har vært en venn i over 20 år. I går stakk jeg innom ham for en kaffe og en prat om livet, og tok et par bilder på vei ut igjen – som et snapshot av et fint øyeblikk.

truls-048379-2 duo.jpg
Ford F-150

Denne bilen er en legende, og har vært USAs mest solgte bilmodell i flere tiår. Ford F-150 er pickupen som det selges to av hvert eneste minutt i USA, hele året. Så langt er 32 millioner F-utgaver ute på veiene, og bilen er det nærmeste du kommer en amerikansk nasjonalbil. Denne situasjonen fanget jeg i Houston, Texas: Far setter barnevogna inn bak, mor bestiger førerkabinen, klar for veien hjem fra kjøpesenteret Baybrook Mall.

usa2018-storybilder-5659.jpg
Morgensola

På vei til vakre Stavanger for å filme  og fotografere for Skanska, sovnet jeg på morgenflyet. Da sola vekket meg, så jeg rett ut på dette: Limavatnet og Gjesdal. Nok et eksempel på at veien kan være like mye verdt som målet. For noen glimt at bildene som endte i den faktiske reportasjen, klikk deg til høyre i bilderekken.

Babysykling

En tidlig vårdag så jeg en nybakt mamma som etterlyste turvenner som ville ut med baby og lastesykkel – som et alternativ til trilletur med vogn. Jeg likte idéen, og inviterte meg selv spontant med, for å lage en kort video til sideprosjektet mitt, Cargobike Magazine.

Filmen ble delt på Facebooksiden jeg driver for prosjektet, og fikk kjapt oppmerksomhet: Etter kort tid var den sett av 13 000 og delt 112 ganger av begeistrede seere i 15 ulike land over hele kloden. Ikke verst for en times luftetur med kameraet i nabolaget!