✆ 916 00 490 ✎ geiranders@gmail.com
 Dam Skarfoss er en viktig del av den såkalte Rjukanstrengen – Hydros største vannkraftsystem i Norge. Høsten 2013 fotograferte jeg arbeidslaget som bygget en helt ny demning foran den gamle fra 1961.

De som bygger landet

Kunde: Skanska – Oppdrag: Reportasje, tekst og bilder

 

Skanska er et av verdens ledende entrepenørkonsern, med utrolige 57 000 ansatte. Til venstre ser du 16 av fagfolkene som arbeider i Skanska Norge AS. Sammen har disse gutta bygget en demning som skal stå oppe i fjellet i flere generasjoner framover. Jeg er stolt over å ha tatt lagbildet av dem foran Dam Skarfoss – som ligger langs riksvei 37 vestover fra Rjukan, forbi Vemork.

Da jeg besøkte anlegget høsten 2013 for Skanskas norske bedriftsavis, Relasjon, drømte jeg om å samle hele arbeidslaget foran demningen – inspirert av de gamle anleggsbildene jeg beundret i barndommen. Jeg frøs på fingrene der jeg rigget blitzer og lysstativer mens høstsola var på vei ned bak horisonten. Disse gutta satte dog neglespretten i perspektiv:

– Du skulle vært her i vinter. Det er ganske krevende å drive betongstøping når blesten piper og gradestokken kryper ned mot tretti minus på fjellet.

Det er slike folk og slike prosjekter som gjør det ekstra gøy å jobbe for og med menneskene i Skanska.